L’equip

DSCN3424Ibercalafell és ungrup de reconstrucció històrica,  fundat l’any 1999, dedicat a recrear l’època ibèrica (S. VI aC. -S. II aC.) Els ibers habitaven la costa mediterrània de la Península Ibèrica. Estaven organitzats en tribus i persistiren fins a l’arribada dels romans. Som una associació sense ànim de lucre on participen arqueòlegs, historiadors, amants de la història entre altres.

Els objectius de l’Equip

L’objectiu principal de l’Equip és difondre la cultura ibèrica i les maneres de viure dels ibers. Per portar a terme aquest objectiu realitzem una exhaustiva documentació arqueològica i documental (sobretot d’escriptors greco-llatins). Tots els nostres materials són recreacions de peces arqueològiques i museístiques d’època ibèrica. A les nostres recreacions podreu veure com vivien els ibers, com afrontaven la guerra, la mort i els intercanvis comercials.

Amb aquest esperit històric i amb una vessant divulgativa hem realitzat actuacions a jaciments ibèrics, museus i festivals de reconstrucció històrica de Catalunya, Espanya, Portugal i Itàlia. Hem realitzat tallers infantils al Museu de Montcada i Reixac i a la Ciutadella Ibèrica de Calafell. Finalment hem realitzat exposicions per a la divulgació de la cultura ibèrica.

L’equip també té l’objectiu de vetllar pel coneixement i protecció del patrimoni arqueològic d’època ibèrica. Per aquest fet fa difusió al seu blog de notícies relacionades amb aquest patrimoni arqueològic.